Photowalk met Johan - okt 2020

Deze workshop is afgelopen, u kan zich dus niet meer inschrijven... !

Inhoud

DEZE PHOTOWALK IS OMWILLE VAN CORONA GEANNULEERD

We zijn weer zover… Het is erg belangrijk dat we onze gezondheid laten voorgaan. Ik annuleer dan ook alle photowalks die nog gepland stonden dit jaar :-( Moest het tegen het einde van het jaar beter gaan doe ik misschien nog wel een nieuw initiatief, maar dat zien we dan wel weer. Met heel veel spijt in het hart! Blijf gezond en hopelijk tot een volgende keer!

Niets zo interessant als leren op een plezante manier. Daarom deze maandelijkse photowalks. We gaan dan enkele uren op stap, rond 1 of meerdere thema’s die te maken hebben met fotografie. En terwijl we de mooiste plekjes verkennen proberen we praktische foto-problemen op te lossen. Leuk toch!

We gingen normaalgezien in april al naar Oud-Rekem, maar dat was toen geannuleerd vanwege de corona-crisis. Daarom plan ik hem opnieuw in! Herkansing dus!

Oud-Rekem is het mooiste stadje van België! Je waant je meteen in een andere eeuw als je erdoor loopt. Texturen -zowel fijne als ruwe- ga je hier zeker terugvinden… De kunst is om ze mooi en interessant in beeld te brengen. Geinteresseerd? Schrijf je gauw in, deelname kost 10 euro! Er is plaats genoeg maar plaatsen zijn beperkt…

Je waant je meteen in een andere eeuw als door Oud-Rekem loopt.

Doelgroep

Iedereen die graag foto’s maakt en erover wil bijleren is welkom! Natuurlijk kan je veel meer gaan instellen bij een camera zoals een spiegelreflex of systeemcamera, maar dat wil niet zeggen dat je niet kan leren omgaan met de beperkingen van een smartphone of point-and-shoot camera. Bovendien kan je hier eventueel gebruik maken van een voorzetlensjes op je smartphone.

Iedereen met een spiegelreflex, systeemcamera of eender welke camera waar je voldoende mee kan apart instellen (sluitertijd, diafragma, ISO, manuele focus) en die wat wil opsteken over de werking ervan is zéker welkom!

De focus ligt op fotografie, niet op materiaal. Ik help iedereen verder met de problemen die hij/zij tegenkomt onderweg…

Wat leren we?

Ieder oppervlak ziet er anders uit afhankelijk van de hoek waarmee het licht erop valt. En hoe ruwer het oppervlak, hoe meer details er zichtbaar worden… We gaan leren kijken naar de richting van het licht en wat daarvan de invloed is op onze texturen.

Praktische info

Deze workshop begint om 14h stipt op zaterdag 31 oktober 2020. Je wordt ten laatste verwacht tien minuten voor de start, op de afgesproken plaats. Die wordt je meegedeeld na inschrijving.

Corona maatregelen

Natuurlijk vereist deze periode ook uitzonderlijke maatregelen. Vanzelfsprekend zal ik mijn handen continu ontsmetten als ik jullie help bij het gebruik van je eigen materiaal. Gezien de huidige maatregelen gaan we ook altijd onze mondmaskers ophouden.
Ik verwacht van jou dezelfde maatregelen; dus zeker handgel meebrengen -en gebruiken- en een mondmasker opzetten.

Prijs

Voor 10 euro kan je weinig mis doen denk ik zo! Niet twijfelen…

Vaste klant ?: je kan ook een tienbeurtenkaart kopen. Dan betaal je meteen voor 10 beurten, maar betaalt voor 8 -dus 80 euro voor 10 photowalks. Als je het leuk vindt en van plan bent om vaker mee te gaan, is dat natuurlijk de betere optie! Geef even aan in het opmerkingenveld van het inchrijvingsformulier dat je graag zo’n tienbeurtenkaart wil, dan zorg ik ervoor dat dat in orde komt!

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier in te vullen.

Nog nuttig om te weten

Breng je camera mee, met voldoende batterij(en). Ieder objectief kan dienen, een macro-objectief is zeker interessant, moest je dat hebben. Het is altijd belangrijk dat je net voldoende materiaal meebrengt en jezelf niet ombouwt tot pakezel; we moeten ook nog kunnen bewegen he…

Niemand weet hoe de corona-toestand in ons land -en in de wereld- gaat evolueren. De mogelijkheid zit er natuurlijk altijd in dat er nieuwe maatregelen komen waardoor één of meerdere photowalks niet kunnen doorgaan. In dat geval, of bij onvoldoende inschrijvingen, of bij slecht weer wordt de photowalk natuurlijk geannuleerd. in dat geval ga ik je altijd voorstellen om ofwel je inschrijvingsgeld terug te storten, of in kas te laten voor een latere photowalk. Als je zelf annuleert, kan je best iemand anders je plaats laten innemen; die inschrijvingen betaal ik niet terug.