Photowalk met Johan - Juni 2020

Deze workshop is afgelopen, u kan zich dus niet meer inschrijven... !

Inhoud

Niets zo interessant als leren op een plezante manier. Daarom deze maandelijkse photowalks. We gaan dan enkele uren op stap, rond 1 of meerdere thema’s die te maken hebben met fotografie. En terwijl we de mooiste plekjes verkennen proberen we praktische foto-problemen op te lossen. Leuk toch!

We zijn een tijd niet geweest, en de laatste keer dat het lukte was het erg mistig; niet echt ideaal voor landschapsfotografie. Daarom zou ik graag die photowalk herhalen. We doen dus dezelfde toer en hopen op veel betere weersomstandigheden.

We gaan dus weer op jacht naar mooie landschappen en natuur in de buurt van Borgloon. In het Zuiden van Limburg waan je je altijd wel een beetje op vakantie, en dat niet alleen tijdens de allombekende bloesemperiode. Ook in de zomer is het hier zéker de moeite… Héél veel mogelijkheden daar dus voor landschaps- en natuurfotografie. Leg je wandelschoenen maar klaar!

Geinteresseerd? Schrijf je gauw in, deelname kost 10 euro! Er is plaats genoeg maar plaatsen zijn beperkt…

Borgloon is niet alleen in de lente mooi! Ieder seizoen heeft hier zijn charmes…

Doelgroep

Iedereen met een spiegelreflex, systeemcamera of eender welke camera waar je voldoende mee kan apart instellen (sluitertijd, diafragma, ISO, manuele focus) en die wat wil opsteken over de werking ervan.

Wat leren we?

We trekken de wijde natuur in, op zoek naar mooie landschappen. Alle onderwerpen die we tegen komen en de moeite lonen raken we aan. Dat zijn dan natuurlijk vooral landschappen, maar we gaan geen onderwerp uit de weg en laten ons leiden door het toeval…

Praktische info

Deze workshop begint om 14h stipt op zaterdag 27 juni 2020. Je wordt ten laatst verwacht tien minuten voor de start, op de afgesproken plaats. Die wordt je meegedeeld bij inschrijving.

Corona maatregelen

Natuurlijk vereist deze periode ook uitzonderlijke maatregelen. Vanzelfsprekend zal ik mijn handen continu ontsmetten als ik jullie help bij het gebruik van je eigen materiaal. Als ik daarbij kort bij jou moet staan om iets aan te duiden of uitleg te geven zal ik ook steeds een mondmasker dragen. Ik verwacht van jou dezelfde maatregelen; dus zeker handgel meebrengen -en gebruiken- en een mondmasker opzetten wanneer we dicht in mekaars buurt zijn.

Prijs

Voor 10 euro kan je weinig mis doen denk ik zo! Niet twijfelen…

Vaste klant ?: je kan ook een tienbeurtenkaart kopen. Dan betaal je meteen voor 10 beurten, maar betaalt voor 8 -dus 80 euro voor 10 photowalks. Als je het leuk vindt en van plan bent om vaker mee te gaan, is dat natuurlijk de betere optie! Geef even aan in het opmerkingenveld van het inchrijvingsformulier dat je graag zo’n tienbeurtenkaart wil, dan zorg ik ervoor dat dat in orde komt!

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier in te vullen.

Nog nuttig om te weten

Breng je camera mee, met voldoende batterij(en). Een statief màg je meebrengen, maar dat gaat enkel van nut zijn als je ook een ND-filter hebt én als er voldoende wind staat. Als je dat dus hebt en niet goed weet hoe ermee werken; zeker meebrengen. Het is echter zeker geen must. Als je een polarisatiefilter hebt kan dat zeker nuttig zijn, maar ook dat is geen must. Wat objectieven betreft is een standaardzoom zeker voldoende, maar vermits we heel veel vergezichten hebben , is het zeker ook interessant om een tele(-zoom) mee te brengen -als je dat hebt.

Niemand weet hoe de corona-toestand in ons land -en in de wereld- gaat evolueren. De mogelijkheid zit er natuurlijk altijd in dat er nieuwe maatregelen komen waardoor één of meerdere photowalks niet kunnen doorgaan. In dat geval, of bij onvoldoende inschrijvingen, of bij slecht weer wordt de photowalk natuurlijk geannuleerd. in dat geval ga ik je altijd voorstellen om ofwel je inschrijvingsgeld terug te storten, of in kas te laten voor een latere photowalk. Als je zelf annuleert, kan je best iemand anders je plaats laten innemen; die inschrijvingen betaal ik niet terug.