Photowalk met Johan - juli 2020

Deze workshop is afgelopen, u kan zich dus niet meer inschrijven... !

Inhoud

Niets zo interessant als leren op een plezante manier. Daarom deze maandelijkse photowalks. We gaan dan enkele uren op stap, rond 1 of meerdere thema’s die te maken hebben met fotografie. En terwijl we de mooiste plekjes verkennen proberen we praktische foto-problemen op te lossen. Leuk toch!

We gingen normaalgezien in februari al naar Thorn, maar dat was toen geannuleerd vanwege flink stormweer. Daarom plan ik hem opnieuw in! Herkansing dus!

We gaan een wandeling maken door het mooie, idylissche witte dorp Thorn, net over de Nederlandse grens, met de bedoeling om een hoop tips mee te geven rond straatfotografie en architectuurfotografie met een spiegelreflex of systeemcamera. Mensen en gebouwen dus, maar wél proberen niet te hervallen in de clichés die al duizenden keren zijn gefotografeerd. Origineel zijn is dus de boodschap. Geinteresseerd? Schrijf je gauw in, deelname kost 10 euro! Er is plaats genoeg maar plaatsen zijn beperkt…

Proberen voorbij de clichés te denken op een plaats waar alles al 10000 keer gefotografeerd is…

Doelgroep

Iedereen met een spiegelreflex, systeemcamera of eender welke camera waar je voldoende mee kan apart instellen (sluitertijd, diafragma, ISO, manuele focus) en die wat wil opsteken over de werking ervan.

Wat leren we?

We vertrekken deze keer in Thorn, en doen een mooie toer door de stad. Alle onderwerpen die we tegen komen en de moeite lonen raken we aan, het zal daarbij vooral over straatfotografie en architectuur gaan, maar we gaan geen onderwerp uit de weg en laten ons leiden door het toeval….

Praktische info

Opgelet! De photowalks zijn normaalgezien altijd op de laatste zaterdag van de maand, en niet in juli. Deze maand is daarop een uitzondering. Daarom is deze photowalk uitzonderlijk op de 3de zaterdag van de maand.

Deze workshop begint om 14h stipt op zaterdag 18 juli 2020. Je wordt ten laatst verwacht tien minuten voor de start, op de afgesproken plaats. Die wordt je meegedeeld bij inschrijving.

Corona maatregelen

Natuurlijk vereist deze periode ook uitzonderlijke maatregelen. Vanzelfsprekend zal ik mijn handen continu ontsmetten als ik jullie help bij het gebruik van je eigen materiaal. Als ik daarbij kort bij jou moet staan om iets aan te duiden of uitleg te geven zal ik ook steeds een mondmasker dragen. Ik verwacht van jou dezelfde maatregelen; dus zeker handgel meebrengen -en gebruiken- en een mondmasker opzetten wanneer we dicht in mekaars buurt zijn.

Prijs

Voor 10 euro kan je weinig mis doen denk ik zo! Niet twijfelen…

Vaste klant ?: je kan ook een tienbeurtenkaart kopen. Dan betaal je meteen voor 10 beurten, maar betaalt voor 8 -dus 80 euro voor 10 photowalks. Als je het leuk vindt en van plan bent om vaker mee te gaan, is dat natuurlijk de betere optie! Geef even aan in het opmerkingenveld van het inchrijvingsformulier dat je graag zo’n tienbeurtenkaart wil, dan zorg ik ervoor dat dat in orde komt!

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier in te vullen.

Nog nuttig om te weten

Breng je camera mee, met voldoende batterij(en). Da’s het belangrijkste. het is altijd belangrijk dat je net voldoende materiaal meebrengt en jezelf niet ombouwt tot pakezel; we moeten ook nog kunnen bewegen he…

Niemand weet hoe de corona-toestand in ons land -en in de wereld- gaat evolueren. De mogelijkheid zit er natuurlijk altijd in dat er nieuwe maatregelen komen waardoor één of meerdere photowalks niet kunnen doorgaan. In dat geval, of bij onvoldoende inschrijvingen, of bij slecht weer wordt de photowalk natuurlijk geannuleerd. in dat geval ga ik je altijd voorstellen om ofwel je inschrijvingsgeld terug te storten, of in kas te laten voor een latere photowalk. Als je zelf annuleert, kan je best iemand anders je plaats laten innemen; die inschrijvingen betaal ik niet terug.