Photowalk met Johan 3

Deze workshop is afgelopen, u kan zich dus niet meer inschrijven... !

Inhoud

Niets zo interessant als leren op een plezante manier. Daarom deze maandelijkse photowalks. We gaan dan enkele uren op stap, rond 1 of meerdere thema’s die te maken hebben met fotografie. En terwijl we de mooiste plekjes verkennen proberen we praktische foto-problemen op te lossen. Leuk toch!

Deze keer gaan we onze creativiteit wat triggeren. En we doen dat door onze flexibiliteit te beperken en enkel te fotograferen op een brandpuntsafstand van 50mm (voor full-frame) of 35mm (voor APS-C sensoren). Heb je geen objectief met vaste brandpuntsafstand? Geen probleem! De meeste standaard-zoomlenzen (18-55, 16-50, 24-70 …) kan je dan daarvoor gebruiken, maar dan natuurlijk enkel op 50mm of 35mm.

Klinkt dat allemaal wat ingewikkeld? Geen probleem hoor! Iedereen met een spiegelreflex of systeemcamera kan mee. Ik, of andere deelnemers, zullen je zeker helpen. Dat wordt weer een leuke uitdaging! Zet die wandelschoenen maar weer klaar!

Geinteresseerd? Schrijf je gauw in, deelname kost 10 euro! Er is plaats genoeg maar plaatsen zijn beperkt…

De beste manier om bij te leren is om samen met anderen je passie te delen!

Doelgroep

Iedereen met een spiegelreflex, systeemcamera of eender welke camera waar je voldoende mee kan apart instellen (sluitertijd, diafragma, ISO, manuele focus) en die wat wil opsteken over de werking ervan. Beginner, intermediate, enthousiasteling of pro, het is interessant voor iedereen.

Wat leren we?

Creatief zijn kan je aanscherpen door jezelf te beperken. En dat doen we deze keer door maar op 1 brandpuntsafstand te fotograferen. Op die manier moet je meer nadenken hoe je je onderwerpen in beeld brengt, rekening houdend met de beperkingen van de stadsomgeving. Alle onderwerpen die we tegen komen en de moeite lonen raken we aan. We gaan geen onderwerp uit de weg en laten ons leiden door het toeval…

Praktische info

Deze workshop begint om 14h stipt op zaterdag 31 augustus 2019. Je wordt ten laatst verwacht tien minuten voor de start, op de afgesproken plaats. Die wordt je meegedeeld bij inschrijving.

Prijs

Voor 10 euro kan je weinig mis doen denk ik zo! Niet twijfelen…

Nieuw: vanaf nu kan je ook een tienbeurtenkaart kopen. Dan betaal je meteen voor 10 beurten, maar betaald voor 8 -dus 80 euro voor 10 photowalks. Als je het leuk vindt en van plan bent om vaker mee te gaan, is dat natuurlijk de betere optie! Geef even aan in het opmerkingenveld van het inchrijvingsformulier dat je graag zo’n tienbeurtenkaart wil, dan zorg ik ervoor dat dat in orde komt!

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier in te vullen.

Nog nuttig om te weten

Breng je camera mee, met voldoende batterij(en). Een statief is niet nodig. Je hebt ook enkel een 50mm objectief (voor fullframe) of een 35mm (voor APS-C sensoren) nodig. Indien je dat niet hebt, kan je zeker je standaardzoom (16-50, 18-55, 24-70,…) gebruiken. Als de juiste brandpuntsafstand maar in de range van je objectief zit.

Bij onvoldoende inschrijvingen of erg slecht weer kan de cursus geannuleerd worden. Als dat zo is, krijg je natuurlijk wel je volledige inschrijvingsgeld terug. Als je inschrijft is het definitief. Kan je toch onverwacht niet komen, kan je gewoon iemand je plaats laten innemen. Inschrijvingen worden niet terugbetaald.