Photowalk met Johan 14

Inhoud

Niets zo interessant als leren op een plezante manier. Daarom deze maandelijkse photowalks. We gaan dan enkele uren op stap, rond 1 of meerdere thema’s die te maken hebben met fotografie. En terwijl we de mooiste plekjes verkennen proberen we praktische foto-problemen op te lossen. Leuk toch!

Natuurreservaat de Westhoek is een relatief klein maar mooie plek, in de meest westelijke uithoek van ons land. Het is er erg mooi, de ideale plek om de natuur te gaan fotograferen. De prachtige duinen in dit gebied zijn ideaal om te fotograferen onder de namiddagzon… Je komt er paarden en pony’s tegen die er vrij mogen rondlopen.
Geinteresseerd? Schrijf je gauw in, deelname kost 10 euro! Er is plaats genoeg maar plaatsen zijn beperkt…

Een niet zo bekende parel aan onze kust.

Doelgroep

Iedereen die graag foto’s maakt en erover wil bijleren is welkom! Natuurlijk kan je veel meer gaan instellen bij een camera zoals een spiegelreflex of systeemcamera, maar dat wil niet zeggen dat je niet kan leren omgaan met de beperkingen van een smartphone of point-and-shoot camera. Bovendien kan je hier eventueel gebruik maken van een voorzetlensjes op je smartphone.

Iedereen met een spiegelreflex, systeemcamera of eender welke camera waar je voldoende mee kan apart instellen (sluitertijd, diafragma, ISO, manuele focus) en die wat wil opsteken over de werking ervan is zéker welkom!

De focus ligt op fotografie, niet op materiaal. Ik help iedereen verder met de problemen die hij/zij tegenkomt onderweg…

Wat leren we?

Natuurfotografie kent vele facetten. We gaan op pad om de boel te verkennen en fotograferen wat we tegenkomen. En dat is deze keer redelijk veel, je zal je kunnen uitleven in fauna en flora…

Praktische info

Deze workshop gaat door op 29 augustus 2020. Vermits het niet bij de deur is ga ik deze keer wel wat proberen uit te werken voor het vervoer, waarschijnlijk carpoolen. Het openbaar vervoer naar daar is niet zo simpel, vandaar. Er zijn dus nog wat details uit te werken, maar dichter tegen de datum komt dat wel in orde.

Prijs

Voor 10 euro kan je weinig mis doen denk ik zo! Niet twijfelen…

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier in te vullen.

Nog nuttig om te weten

Breng je camera mee, met voldoende batterij(en). Ieder objectief kan dienen, een statief is niet nodig. Goede wandelschoenen zijn hier zeker nodig, we lopen immers véél door mul zand. Mensen die niet goed te been zijn raad ik ook aan om zich voor deze photowalk te onthouden.

Het is altijd belangrijk dat je net voldoende materiaal meebrengt en jezelf niet ombouwt tot pakezel; we moeten ook nog kunnen bewegen he…

Bij onvoldoende inschrijvingen of erg slecht weer kan de cursus geannuleerd worden. Als dat zo is, krijg je natuurlijk wel je volledige inschrijvingsgeld terug. Als je inschrijft is het definitief. Kan je toch onverwacht niet komen, kan je gewoon iemand je plaats laten innemen. Inschrijvingen worden niet terugbetaald.