Photowalk met Johan 11

Deze workshop is afgelopen, u kan zich dus niet meer inschrijven... !

ANNULATIE

Deze workshop werd omwille van richtlijnen van de nationale veiligheidsraad geannuleerd! U kan zich dus niet meer hiervoor inschrijven.

Inhoud

Niets zo interessant als leren op een plezante manier. Daarom deze maandelijkse photowalks. We gaan dan enkele uren op stap, rond 1 of meerdere thema’s die te maken hebben met fotografie. En terwijl we de mooiste plekjes verkennen proberen we praktische foto-problemen op te lossen. Leuk toch!

Oud-Rekem is het mooiste stadje van België! Je waant je meteen in een andere eeuw als je erdoor loopt. Texturen -zowel fijne als ruwe- ga je hier zeker terugvinden… De kunst is om ze mooi en interessant in beeld te brengen. Geinteresseerd? Schrijf je gauw in, deelname kost 10 euro! Er is plaats genoeg maar plaatsen zijn beperkt…

Je waant je meteen in een andere eeuw als door Oud-Rekem loopt.

Doelgroep

Iedereen die graag foto’s maakt en erover wil bijleren is welkom! Natuurlijk kan je veel meer gaan instellen bij een camera zoals een spiegelreflex of systeemcamera, maar dat wil niet zeggen dat je niet kan leren omgaan met de beperkingen van een smartphone of point-and-shoot camera. Bovendien kan je hier eventueel gebruik maken van een voorzetlensjes op je smartphone.

Iedereen met een spiegelreflex, systeemcamera of eender welke camera waar je voldoende mee kan apart instellen (sluitertijd, diafragma, ISO, manuele focus) en die wat wil opsteken over de werking ervan is zéker welkom!

De focus ligt op fotografie, niet op materiaal. Ik help iedereen verder met de problemen die hij/zij tegenkomt onderweg…

Wat leren we?

Ieder oppervlak ziet er anders uit afhankelijk van de hoek waarmee het licht erop valt. En hoe ruwer het oppervlak, hoe meer details er zichtbaar worden… We gaan leren kijken naar de richting van het licht en wat daarvan de invloed is op onze texturen.

Praktische info

Opgelet! De photowalks zijn normaalgezien altijd op de laatste zaterdag van de maand. Deze maand is daarop een uitzondering. Het CVO waar ik les geef (CVO De Verdieping) organiseert de Dag Van De Fotografie, waarbij ik help met de organisatie. Daarom is deze photowalk uitzonderlijk op de 3de zaterdag van de maand. Jullie zijn natuurlijk ook welkom op deze Dag Van De Fotografie!

Deze workshop begint om 14h stipt op zaterdag 18 april 2020. Je wordt ten laatst verwacht tien minuten voor de start, op de afgesproken plaats. Die wordt je meegedeeld na inschrijving.

Prijs

Voor 10 euro kan je weinig mis doen denk ik zo! Niet twijfelen…

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier in te vullen.

Nog nuttig om te weten

Breng je camera mee, met voldoende batterij(en). Ieder objectief kan dienen, een macro-objectief is zeker interessant, moest je dat hebben. Het is altijd belangrijk dat je net voldoende materiaal meebrengt en jezelf niet ombouwt tot pakezel; we moeten ook nog kunnen bewegen he…

Bij onvoldoende inschrijvingen of erg slecht weer kan de cursus geannuleerd worden. Als dat zo is, krijg je natuurlijk wel je volledige inschrijvingsgeld terug. Als je inschrijft is het definitief. Kan je toch onverwacht niet komen, kan je gewoon iemand je plaats laten innemen. Inschrijvingen worden niet terugbetaald.