Photowalk met Johan 10

Deze workshop is afgelopen, u kan zich dus niet meer inschrijven... !

ANNULATIE

Deze workshop werd omwille van richtlijnen van de nationale veiligheidsraad geannuleerd! U kan zich dus niet meer hiervoor inschrijven.

Inhoud

Niets zo interessant als leren op een plezante manier. Daarom deze maandelijkse photowalks. We gaan dan enkele uren op stap, rond 1 of meerdere thema’s die te maken hebben met fotografie. En terwijl we de mooiste plekjes verkennen proberen we praktische foto-problemen op te lossen. Leuk toch!

Deze keer bezoeken we Maaseik, stad met historiek! Op zich is er tegenwoordig niet zo veel te beleven in deze stad, maar dat maakt het des te meer uitdagend om mooie en interessante beelden te schieten. We gaan ons ook beperken tot het objectief met de breedste beeldhoek die we hebben… Enkel groothoek dus! Moeilijker dan het lijkt… Geinteresseerd? Schrijf je gauw in, deelname kost 10 euro! Er is plaats genoeg maar plaatsen zijn beperkt…

Jezelf beperken tot 1 brandpuntsafstand scherpt je fotografie-skills!

Doelgroep

Iedereen die graag foto’s maakt en erover wil bijleren is welkom! Natuurlijk kan je veel meer gaan instellen bij een camera zoals een spiegelreflex of systeemcamera, maar dat wil niet zeggen dat je niet kan leren omgaan met de beperkingen van een smartphone of point-and-shoot camera. Bovendien kan je hier eventueel gebruik maken van een voorzetlensje op je smartphone, om in groothoek te kunnen fotograferen.

Iedereen met een spiegelreflex, systeemcamera of eender welke camera waar je voldoende mee kan apart instellen (sluitertijd, diafragma, ISO, manuele focus) en die wat wil opsteken over de werking ervan is zéker welkom!

De focus ligt op fotografie, niet op materiaal. Ik help iedereen verder met de problemen die hij/zij tegenkomt onderweg…

Wat leren we?

Doordat we ons gaan beperken tot 1 brandpuntsafstand gaan we onze creativiteit triggeren. We moeten immers goed nadenken bij iedere foto wat we gaan fotograferen, en daaruit kan je héél wat opsteken.

Praktische info

Deze workshop begint om 14h stipt op zaterdag 28 maart 2020. Je wordt ten laatst verwacht tien minuten voor de start, op de afgesproken plaats. Die wordt je meegedeeld na inschrijving.

Prijs

Voor 10 euro kan je weinig mis doen denk ik zo! Niet twijfelen…

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier in te vullen.

Nog nuttig om te weten

Breng je camera mee, met voldoende batterij(en) én 1 enkel objectief. Dat is bij voorkeur het objectief met vaste brandpuntsafstand met de breedste beeldhoek (met de kortste brandpuntsafstand) dat je hebt, maar als je alleen een zoomlens hebt, mag dat natuurlijk ook. Dan laat je dat gewoon altijd op de kortste brandpuntsafstand staan. Het is altijd belangrijk dat je net voldoende materiaal meebrengt en jezelf niet ombouwt tot pakezel; we moeten ook nog kunnen bewegen he…

Bij onvoldoende inschrijvingen of erg slecht weer kan de cursus geannuleerd worden. Als dat zo is, krijg je natuurlijk wel je volledige inschrijvingsgeld terug. Als je inschrijft is het definitief. Kan je toch onverwacht niet komen, kan je gewoon iemand je plaats laten innemen. Inschrijvingen worden niet terugbetaald.