Photoride met Johan - Aug 2020

Deze workshop is afgelopen, u kan zich dus niet meer inschrijven... !

Inhoud

Als enthousiaste fotograaf kom je het vaak genoeg tegen dat je weliswaar fijne gezelschap het toch niet altijd kan appreciëren dat je overal interessante beelden ziet en die ook wil vastleggen. Met de photowalks was de opzet al om met een groepje gelijkgezinde fotografie-liefhebbers op stap te gaan, we begrijpen immers allemaal maar al te goed wat het betekend om net op het moment van de allermooiste zonsondergang te beseffen dat je niet kan blijven staan omdat de de kleinste pijn heeft aan de benen van het wandelen of omdat je partner het al lang beu is dat je alwéér stopt om een foto te maken.

Het enige nadeel van de photowalks was dat je relatief beperkt bent in de oppervlakte die je te voet kan verkennen. Zo is het idee gerijpt voor de photoride! We gaan het met deze eerste photoride eens proberen en kijken of ons dat bevalt!

We gaan enkele uren rustig fietsen, en gaan de mooiste plekjes verkennen terwijl we proberen praktische foto-problemen op te lossen. Leuk toch!

Voor deze eerste gaan we een tocht door Haspengouw maken. Veel mooiere landschappen en dorpen vind je niet in Limburg! Héél veel mogelijkheden daar dus voor landschaps- en natuurfotografie. Pomp je banden maar op en smeer die ketting!

Geinteresseerd? Schrijf je gauw in, deelname kost 22 euro! Plaatsen zijn omwille van de veiligheid beperkt tot 10…

Met een groepje fotografen de streek verkennen; reken maar dat er vaak gestopt wordt!

Doelgroep

Iedereen met een spiegelreflex, systeemcamera of eender welke camera waar je voldoende mee kan apart instellen (sluitertijd, diafragma, ISO, manuele focus) en die wat wil opsteken over de werking ervan.

Wat leren we?

We trekken Haspengouw in, op zoek naar mooie landschappen. Alle onderwerpen die we tegen komen en de moeite lonen raken we aan. Dat zijn dan natuurlijk vooral landschappen, maar we gaan geen onderwerp uit de weg en laten ons leiden door het toeval…

Praktische info

Deze workshop begint om 16h stipt op zondag 2 augustus 2020. Je wordt ten laatst verwacht vijftien minuten voor de start, op de afgesproken plaats. Die wordt je meegedeeld bij inschrijving. We maken een rit van om en bij de 25km, en ik voorzie daarvoor 4 uur. Vermits dit de eerste keer is dat ik dit organiseer, is het goed mogelijk dat deze timing niet uitkomt, houd daar dus wel rekening mee. We gaan later op de dag op stap dan met een ‘gewone’ photowalk omdat we ook wel eens de mooie avondzon boven onze landschappen willen fotograferen. Daarom plan ik rond 18h een pauze in waarop we onze eigen, meegebrachte picknick kunnen eten. Voorzie dus zeker voldoende eten en drinken én een zakje voor het afval; we laten niets achter in de natuur!

Fiets en veiligheid

Het landschap in het Zuiden van Limburg is erg glooiend dus is het aangeraden om deze tocht met de electrische fiets te maken als je tenminste geen getrainde fietser bent. Het is niet de bedoeling om aan een rotvaart door het landschap te crossen, dus in principe kan iedereen mee. Voor de veiligheid dragen we allemaal een veiligheidsvest en voor wie dat heeft eventueel een helm.

We zijn dan wel een redelijk beperkt groepje, toch nemen we een aanzienlijke plek in op de weg. Daarom gaan we ook wel uitkijken waar we stoppen; er moet voldoende plaats zijn voor alle fietsen én tegelijk nog een veilige doorgang zijn voor andere weggebruikers! Veiligheid voor alles!

Corona maatregelen

Natuurlijk vereist deze periode ook uitzonderlijke maatregelen. Vanzelfsprekend zal ik mijn handen continu ontsmetten als ik jullie help bij het gebruik van je eigen materiaal. Als ik daarbij kort bij jou moet staan om iets aan te duiden of uitleg te geven zal ik ook steeds een mondmasker dragen. Ik verwacht van jou dezelfde maatregelen; dus zeker handgel meebrengen -en gebruiken- en een mondmasker opzetten wanneer we dicht in mekaars buurt zijn.

Prijs

Voor 22 euro kan je weinig mis doen denk ik zo! Niet twijfelen…

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier in te vullen.

Nog nuttig om te weten

Breng je camera mee, met voldoende batterij(en). Een statief màg je meebrengen, maar dat gaat enkel van nut zijn als je ook een ND-filter hebt én als er voldoende wind staat. Als je dat dus hebt en niet goed weet hoe ermee werken; zeker meebrengen. Het is echter zeker geen must. Als je een polarisatiefilter hebt kan dat zeker nuttig zijn, maar ook dat is geen must. Wat objectieven betreft is een standaardzoom zeker voldoende, maar vermits we heel veel vergezichten hebben , is het zeker ook interessant om een tele(-zoom) mee te brengen -als je dat hebt. Zéker op de fiets ben je best kieskeurig op je meegebrachte materiaal!

Niemand weet hoe de corona-toestand in ons land -en in de wereld- gaat evolueren. De mogelijkheid zit er natuurlijk altijd in dat er nieuwe maatregelen komen waardoor één of meerdere photowalks niet kunnen doorgaan. In dat geval, of bij onvoldoende inschrijvingen, of bij slecht weer wordt de photowalk natuurlijk geannuleerd. in dat geval ga ik je altijd voorstellen om ofwel je inschrijvingsgeld terug te storten, of in kas te laten voor een latere photowalk. Als je zelf annuleert, kan je best iemand anders je plaats laten innemen; die inschrijvingen betaal ik niet terug.