Spine fotoboek en expo

Vanaf juni 2022 moest ik door een flinke val -met als gevolg een gebroken ruggenwervel- verplicht op rust voor een relatief lange tijd. En dat net nu de zomer zich aankondigde als de eerste vrije zomertijd na 2 jaar verplichte lockdowns.

Toen de frustratie en de hevigste pijn wat weggeëbd was ging ik op zoek naar nuttige, creatieve en doenbare bezigheden. Vermits ik nog perfect op de computer kon werken werd het al snel duidelijk dat ik meteen werk moest maken van het opruimen van mijn archief. Dat archief, beste lezer, is opgestart in 2002 en bevat op het moment van dit schrijven -enkel voor mijn niet zakelijke werk- 121.260 foto’s. Ik wist echter dat hier nog wel wat verborgen pareltjes tussen zaten en al na een korte tijd kwam er van het opruimen weinig in huis. Er werden foto’s gemarkeerd die naar mijn gevoel projectmatig bij mekaar hoorden, al had ik op dat moment nog geen harde definitie wat dat project dan wel zou zijn.

Na enkele keuringsbeurten en nog wat liquidaties (kill your darlings!) bleek dat er wel op één of andere manier met iedere foto een link kon gelegd worden met mijn huidige toestand: de gebroken ruggenwervel. Uiteindelijk heb ik 110 foto’s uitgezocht.

En alzo is dit project geboren; ik noemde het ‘Spine’. Dat klinkt toch wat stoerder dan ‘Ruggengraat’ of ‘Ruggenwervel’, nee?

Je begrijpt dat het een heel persoonlijk project is, desalniettemin hoop ik dat het jou ook kan boeien. Zoek vooral je eigen betekenis achter de foto’s; Ik weet wat ze voor mij ooit betekenden en welke betekenis ze kregen door mijn ongeval.

Fotoboek

Ik maakte er in eerste instantie een fotoboek van. De foto’s in het boek vallen onder de categorie straatfotografie. Het zijn stuk voor stuk foto’s die op één of andere manier altijd in de marge van andere projecten, uitstappen of zelfs vakanties genomen zijn. Ik heb namelijk altijd wel een camera in de aanslag. En waar anderen focussen op wat er rondom hen gebeurt, kijk ik al eens vaker naar wat de mensen aan het doen zijn.

‘t Weyerke

Ik verkoop het fotoboek tvv dienstencentrum ‘t Weyerke. Zij doen fantastische zaken, onder andere voor mensen die minder geluk hadden met hun val. Kijk zeker eens op hun website om te zien waar zij voor staan. Zo’n zorg kost veel geld en ze kunnen dus iedere bijdrage gebruiken. De winst van het boek gaat naar dit dienstencentrum. Wil je dus graag een steentje bijdragen dan kan dat door dit boek te bestellen.

Expo

In de nabije toekomst worden er op verschillende plaatsen en tijdstippen exposities gepland rond dit fotoboek. Hou zeker deze pagina in de gaten voor updates!

Bestellen

Wil je het fotoboek al bestellen? Dat kan door het formulier in te vullen. De boeken worden gedrukt al naargelang de bestellingen. Als je er dus één (of meerdere) besteld, dan kan het wel even duren eer je het boek aankrijgt. Niet ongerust zijn dus. Ik doe dit om kosten te besparen en niks overtollig te doen.

Ik wil een Spine fotoboek!