Johan

Johan Vanstraelen

Een beeld is nog nooit zo belangrijk geweest als in onze huidige maatschappij. En toch is de waarde van een beeld nog nooit zo laag ingeschat geweest. Vroeger ging men naar De Fotograaf in het dorp of in de stad. Dat was een Meneer van hoge stand, net zoals de burgemeester, pastoor of politiecommissaris. Hij maakte dan een mooi portret, en dat ging voor vele jaren aan de muur. Tegenwoordig is een beeld in een wip gemaakt met de smartphone, een seconde later op het internet gezwierd en een dag later spreekt er niemand nog over… En dat geeft de perceptie dat een foto ook slechts iets vluchtig is.

Dàt is net waar ik als fotograaf een verandering in probeer te brengen. Een goede foto is er één die op het juiste moment gemaakt is, op de juiste manier én met het juiste gevoel. Alleen op die manier kan je ook het moment dat is vastgelegd op die foto tot herinnering smeden. Want dàt is waarom we een fotograaf nodig hebben: herinneringen vastleggen voor het nageslacht.

Fotograferen is al mijn hele leven mijn passie. Natuurlijk werk ik graag in opdracht, maar die diensten vind je op mijn andere sites (zie de homepage). Op deze site toon ik graag mijn meer persoonlijke werk waar ik toch vaak meer creativiteit in kwijt kan omdat ik niet gebonden ben aan een opdrachtgever.

Aarzel niet om contact met me op te nemen als je nog vragen hebt. Ik antwoord asap op je mailtje!

Johan Vanstraelen